fbpx

Over mij

Over mij

Mijn naam is Kat

Al sinds ik me kan herinneren ben ik in de ban van beeldende en audiovisuele kunsten. Tekenen is altijd één van mijn grootste hobby's geweest, maar daarnaast heb ik ook geschilderd en gedanst. Maar alles klikte toen ik op 9-jarige leeftijd eindelijk mijn eerste cameraatje kreeg. Sindsdien heeft de fotografie mij eigenlijk nooit meer echt losgelaten. Bij mijn eerste simpele digitale camera was ik al aan het spelen met de instellingen om zo de beelden te krijgen zoals ik ze in mijn hoofd had. En toen kocht ik op mijn 15de eindelijk een (tweedehands) DSLR camera. Yes, toen ging de bal aan het rollen: ik maakte non-stop foto’s van mijn beste pluizige vriendin Moerka, maakte foto’s van de natuur en deed aan reportagefotografie bij de jeugdbeweging. Later heb ik voor hen ook een aantal events gefotografeerd. En toen ging ik studeren: wetenschappen. Hierdoor ben ik nu Medisch Laboratoriumtechnoloog op Gasthuisberg, maar raakte kunst op de achtergrond. Tot ik uit huis trok en Brigand in huis nam, toen begon de zin voor fotograferen weer te kriebelen. Want ja, wie kan er nu een kitten in huis halen en hier geen foto’s van maken? Van het één kwam het ander, en ondertussen staat de teller op 3 katten en ongeveer 130.000 volgers op Instagram. Door hen heb ik mijn eerste grote passie kunnen combineren met mijn tweede, namelijk dieren. Door @madfluffs voelde ik de drang om mijn fotografie naar een hoger niveau te tillen en steeds beter te worden. Dus besloot ik een cursus te gaan volgen.

En nu zijn we hier: een eigen website, een eigen zaak. Iets waarvan ik droomde maar nooit gedacht had dat ik het zou doen. Ik ben meer dan ooit gepassioneerd door fotografie, emoties en beelden vastleggen om nooit meer te vergeten. Ik leer nog elke dag bij, zoveel mogelijk. Workshops, online one to ones, webinars of Youtube.

Mijn specialiteit zijn kinderen en dieren, omdat ik ongelooflijk hou van de spontaniteit van beiden. Maar ook zwangerschappen, koppels of gezinnen zijn me niet vreemd. Ik ben er volledig klaar voor om jullie kostbare momenten vast te leggen en ze te verheffen naar dat ‘net iets meer.’

mijn katten

Mijn inspiratie

Ik ben altijd al een kattenmens geweest in hart en nieren, maar sinds ik een katten-Instagram begonnen ben, is het helemaal geëscaleerd. Mijn oorspronkelijke inspiratiebron was echter Moerka, mijn onvervangbare pluizige jeugdvriendin.

"Photography is an art

It’s about finding extra-ordinary

In an ordinary place"